Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Talkshow: Kansen voor Coolhaven & Little C

september 10, 2023 | 4:00 pm - 6:00 pm

Gratis

Ben jij geïnteresseerd in de toekomst van Coolhaven en hoe de komst van nieuwe, omliggende wijken het gebied positief kan veranderen in een bruisende gemeenschap?

Delfshaven is volop in verandering. In het Lloydkwartier wordt volop gebouwd, Little C is klaar en naast de Machinist staat een nieuwe woontoren gepland. De komst van zoveel nieuwe bewoners verandert de signatuur van het gebied. Voor sommige bewoners is dat even wennen, anderen juichen de ontwikkeling toe. Maar hoe zorgen bewoners en ondernemers er met elkaar voor dat beide kanten van de Coolhaven met elkaar in verbinding blijven en oud en nieuw hier niet langs elkaar heen leven?

In een inspirerend debat gaat een panel van experts de potentie in discussie over de nieuwe (stedelijke) ontwikkelingen rondom de Coolhaven (Lloydpier, Mullerpier en Little C), en hoe je het gebied kunt activeren en een divers publiek / bewoners kunt betrekken.

Ons debat zal worden gemodereerd door Tara Lewis, journalist en bewoner van Coolhaven. De overige panelleden zijn Anne Karin ten Bosch (bewoner Coolhaven, Initiatiefnemer van de Nieuwe Tuin), Jeroen Laven (bewoner Little C), Cor Geluk (ondernemer in Little C, Juurlink en Geluk), Annemieke Fontein (Gemeente Rotterdam – Expert Landschap).

Met dit debat willen we de potentie van stadsontwikkeling als instrument voor positieve verandering in Coolhaven verkennen, terwijl we er ook voor zorgen dat nieuwe ontwikkelingen inspelen op de behoeften van de bestaande bewoners. We zullen manieren bespreken om het unieke karakter van het gebied te omarmen en de negatieve elementen om te zetten in kansen voor Coolhaven.

We geloven dat betrokkenheid van de gemeenschap cruciaal is in de ontwikkeling van het stedelijk gebied en willen bewoners in het Coolhaven-gebied aanmoedigen om deel te nemen aan de discussie. Samen kunnen we van Coolhaven een prachtige wijk maken met activiteiten toegankelijk voor iedereen.

Gegevens

Datum:
september 10, 2023
Tijd:
4:00 pm - 6:00 pm
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie├źn:
,

Organisator

Tara Lewis, Bewoners Little C
E-mail
info@tuschinskifestival.nl

Locatie

The Sandbox
Samuel Soesmanstraat 154
Rotterdam, 3015 GL Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie