Over het festival

Tuschinskifestival in Little C, Coolhaven en het Tuschinskipark

Van woensdag 6 tot en met en zondag 10 september vindt het Tuschinskifestival plaats en kunnen we ons klaarmaken voor een weekend vol ontdekkingen en betovering in de gezellige buurten van Little C en omgeving. Het festival richt zich op het vieren van de rijke geschiedenis, de sprankelende cultuur en, mede dankzij de betrokkenheid van de bewoners en ondernemers, geeft het ons de kans om te genieten van al het moois dat deze unieke plek te bieden heeft.

Ontdek Little C – Een Bijzondere Buurt

Little C is een populaire buurt om te wonen, te werken en te verblijven. Dit komt mede door de bijzondere architectuur, het vele groen, de gezellige horeca en het mooie Abraham Tuschinskipark. Tijdens het festival maak je kennis met belangrijke personen die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Little C door middel van een expositie, rondleidingen langs hoogtepunten en een talkshow over de impact van de nieuwe wijk op de buurt.

Geniet van het Tuschinskipark – Een Groen Paradijs

Het Tuschinskipark is een groene oase met diverse soorten bomen, een rustige autoweg en fietspaden. Tijdens het festival kun je deelnemen aan een wandeltour onder leiding van landschapsarchitect Cor Geluk. Hij zal je alles vertellen over het park en de aanleg ervan. Geniet van deze prachtige omgeving en leer er meer over tijdens de wandeltour!

Start van het Tuschinski Kunstwerk

Dit festival markeert de start van het kunstwerk ‘Ode aan Tuschinski’, dat creativiteit en gemeenschap vertegenwoordigt en een blijvende herinnering is aan Rotterdam. Het kunstwerk is niet alleen bedoeld optredens, maar ook als plek om te reflecteren, ge├»nspireerd te raken en je te verbinden met de culturele diversiteit van Rotterdam. We hopen dat je geniet van de boeiende optredens die de betekenis en impact van dit kunstwerk benadrukken.

Het Tuschinskifestival is een unieke kans om Little C, Coolhaven en het Tuschinskipark te verkennen en te genieten van geschiedenis, cultuur en betrokkenheid. Het volledige programma is hier te vinden (en wordt nog aangevuld).